Benny

Benny Astor, toastmaster, programledare, gitarrist, basist, sångare, gladgubbe, låtskrivare och påhittare.

Ni kan boka mig själv eller med  olika med musikanter, t ex TRE och en halv MÄN en trio med bakgrunder eller sång, gitarr och bas.

Jag hjälper till som koordinator, toastmaster, artistbokare mm på alla typer av fester och evenemang. Jag har ett förflutet som ägare, krögare och ansvarig på kultkrogen Bolanche, S2 samt Stationsgatan 1 i Borlänge under perioden 1989-2005. Jag känner ”alla” i artist-Sverige.

Jag frontar det legendariska 13 manna partybandet APOPOCALYPS samt jobbade i 16 år som Benny i underhållningsduon Benny & Nisse .

Jag
…har valt att jobba så spontant det går.
…väljer repertoar beroende på vilka vi spelar för.
…sitter gärna med på middagen och spelar mellan rätterna för att lätta upp stämningen och få middagen att flyta.
…försöker att arbeta utan manus, det blir liksom mer vaket och roligare.
…kan på det sättet hålla sig aktuella.
…har ett klingande dalmål, stor portion självironi, ”det syns på oss att vi tycker om det vi gör” – myshetsfaktorn är stor.
…blir ofta kallad ståuppare, vilket är fel – fast det finns gemensamma drag.
…har gjort ett antal krogshower som givit en enorm rutin.
… blandar från Sinatra till nya hits – allt med kvalité och glimt i ögonen.
… är alltid snyggt klädd i smoking, har trådlöst headset och gitarrer.
… har egna svensktoppslåtar som blandas med t ex en hiphop-parodi, reggae och ett mellansnack som i sina bästa stunder kan vara helt hysteriskt roligt.

APOPOCALYPS var mellan 1985 och 1999 ett av de mest anlitade banden i Sverige vare sig det rörde sig om show eller After Ski/After Beach. 1992 nådde bandet sin största mediala framgång då låten Gunga, skriven av Benny, låg på Svensktoppen i 14 veckor och var en av de mest spelade låtarna i radio det året. Benny blev miljonär och bandet gjorde fler album och så tog de pengarna slut… Benny däremot har hela garaget fullt med cd-skivor. När vi var som störst så var t ex Robert Wells förband till oss….

Bandet spelade under dessa år ungefär 150 shower per år och var fasta programpunkter på Sveriges stadsfester, de hetaste sommarkrogarna och de stora fjällanläggningarna. APOPOCALYPS släppte under dessa år 5 fullängdsalbum samt ett stort antal singlar. APOPOCALYPS gjorde comeback 2009 med 2 nya singlar varav Ge mej värme värme värme var en av P4:s mest spelade låtar under den sommaren. Under 2014 kommer ett nytt album.

TRE och en halv MÄN fortsätter på Benny & Nisse´s koncept och erbjuder lättsam underhållning till förinspelade bakgrunder. Den stora skillnaden är att vi med Håkan Frisk makalösa gitarrspel samt Mats Frippe Frimodigs mycket kompetenta sång kan ta oss an hela hårdrockskatalogen vid behov.

Benny & Nisse var en mycket trevlig liten kvartett på 2 personer, dvs man fick väldigt mycket för pengarna. Roliga, kvicka och mycket underhållande. Vi gjorde ca 70 spelningar per år under perioden 1995-2011.